Home                             Jolanda's Blog
Hallo Allemaal,

Ik heb mijn examen behaald en ben nu Sportvasten Topsport Coach
Nu al druk met de Therapeutische opleiding :-)
Dit voor mensen met diabetes, medische klachten etc mensen die dolgraag willen afvallen maar beperkt worden door hun medische klachten.

Ik zou zoals beloofd de 10 dagen sportvastendiary bijhouden voor jullie :-)
Ik heb er zin in!
Zeker na de grapjes van Remco,haha
Wilde eigenlijk gelijk beginnen maar blij voor uitstel want een week met een stijve nek en was echt niet lekker (Had ik dat de schuld gegeven :-))

De planning is woensdag de 8e te beginnen zodat ik de 3 vastdagen in het weekend heb (ook al moeten we een dag naar Belgie) en de sportschool, mensen en atleten er geen last van hebben mocht het geval.....zo zijn,haha
Mikey te geloven niet dus ik ga het ervaren.

Intro: Ik heb kort geleden de cursus Sportvasten gedaan en moet zeggen dat dit echt in mijn plaatje qua voeding past.
3 dagen afbouwen, 3 dagen vasten en 4 dagen opbouwen, nou wat is nou 10 dagen? Een vereiste is dat als je de cursus doet je dit dus zelf moet meemaken....nou laat maar komen!
Na mamma te zijn geworden ben ik typisch voorbeeld dat het dus niet zo gemakkelijk gaat, al mijn dieeten en trainingsschema's op mezelf losgelaten en in drie jaar, 1 lieftallige kilo.

Je ziet er toch goed uit? Je bent nu mamma, ja maar dat weegt niet af met alle moeite die ik doe er dus niks gebeurt! Op naar sportvasten!

Zaterdag: Boodschappenbriefje klaar, sapjes etc
Ben nog steeds niet lekker en duim dat ik woensdag beter ben :-)

Maandag: Het is dus een virus waar heel mijdrecht mee loopt, zie het maar als voorbereiding voor mijn sportvasten, kan ik alvast wennen.
Wel overleg gehad met mijn sportvastcoach Remco en zolang ik geen koorts heb kan het, dus .... Ik ga ervoor!
Is even plannen, toch eigen sportschool, Roosje, werken, lessen en alle dames in voorbereiding. V.h weekend alleen vergadering in Belgie, moet lukken!

Dinsdag: Voel me weer wat beter (wel af en toe misselijk) Marcie lekker de laatste boodschapjes gehaald met Roosje en Alex en nog even lekker rijst met kip gegeten. Spinning ging lekker en het valt op op de sportschool.... iedereen heeft het over mijn sportvasten :-)

Woensdag: Dag 1 afbouwdag 1: Heerlijk gegeten en veel thee, koffie smaakt niet en zo ook roken niet. De A.switch is grappig mee te maken, doet van alles, voelt van alles en kriebelt. Ben de hele dag bezig met mijn eten, haha Voel me goed! Grappig dat ineens de kleine dingetjes je opvallen van: Is het flesje niet te warm? eten voor de kleine proeven etc.

Donderdag: Dag 2 afbouwdag 2: Heerlijk uitgeslapen en zweten! Eten was lekker en i.d.d je hebt geen honger. Cardio en lessen gaan als een speer, veel T shirtjes maar een gewicht optillen :-) Wat alerter vandaag. In de avond wat hoofdpijn maar kan ook van de fysio komen. Voel me goed!

Vrijdag: Dag 3: Afbouwdag 3: Was vroeg op en voor opening van de sportschool alles al schoon :-) Veel atleten vandaag dus zeker de nodige afleiding en laat met ontbijt begonnen.Wel grappig dat ze nu al zeggen "Wat heb jij gedaan?" Eind van de middag cardio en daarna lunch zodat ik in de avond ook nog wat had. Voel me super! Eind v.d avond koud. Grappig al die dingen :-)tintel de tintel.

Zaterdag: Dag 4: Vastendag 1: Voel me lekker, blijf mega-actief en alles gaat op rolletjes. Lekker eind v.d middag naar de sportchool gereden en al zingend (niemand hoort me) mijn cardio gedaan, echt maar 30 minuten? voel me goed (houden zo)

Zondag: Dag 5: Vastendag 2: Gelijkwaardig aan zaterdag alleen actiever, lekker patatjes, frikandelletje en kippies voor Roosje. Zit daar met al haar eten en denkend....Trek? nou nee, totaal geen behoefte aan eten.
Sappies neem ik met slokjes, op de een of andere manier hoeft het niet in een keer, voel me nog steeds prima! Cardio gaat heerlijk, lekker hardgelopen door de polder (tegenwind) zo van mag het langer? haha

Maandag: Dag 6: Vastendag 3: Ja, Je voelt je oppermachtig, alerter, lekker bezig dus lekker tutten thuis met Roosje, koken, de was en eind van de middag naar de sportschool, cardio. Moet een extra vastendag want mijn lichaam Switcht niet. Mijn lichaam is door al dat topsporten zoveel gewend en heeft een beschermingsfactor opgebouwd voor reserve's. Ik hoor mezelf nog tegen Remco zeggen: "Kan ook de hele week hoor!" Maar nee, 1 dag is het uiterste Jolanda!

Dinsdag: Dag 7: Vastendag 4: Vandaag ging weer lekker, apart nog een dag en besefte dat ik sávonds spinning geef, lekker. Marcie weer al mijn sapjes klaar gezet (wel lekker hoor, kan gelijk "eten") Gaf in de les aan van mocht ik.... maar bleek dat ik 100x zo fanatiek was,haha en dan heb ik al een reputatie! Toen ik thuis kwam was ik voor het eerst moe en koud. Lekker warm douchen en mijn mandje in. Blij dat ik lekker slaap!

Woensdag: Dag 8: Opbouwdag 1: In de ochtend fruit, nou in onze sport was het af en toe een appel dus een geestelijke omschakeling :-) 3 kwartier over 2 stukjes fruit gedaan! En vol! De rest van de dag was heerlijk, hoe kleine dingen zo lekker kan smaken! Wel een opvallende factor dat je i.d.d moet oppassen voor het niet willen eten! Je voelt je heerlijk de dagen en dat wil je toch zo houden?

Donderdag: Dag 9: Opbouwdag 2: Sta op de markt de heerlijkste appels te kopen, stukje dit en dat en gauw naar de notenboer want vers is toch lekkerder :-) Marcie al heerlijke receptjes opgezocht die we kunnen proberen, zón gezellige traditie dat pappa kookt op zondag met nieuwe dingetjes (beter als wie snijd het vlees nou op zondag?)S'Avonds lekker les en yoga. Zit helemaal in het sportvasten en voel me goed!

Vrijdag: Dag 10: Opbouwdag 3: Lekkere lange dag, Atleten, atleten en atleten, heerlijk druk en gezellig, leuk te horen dat het nu toch wel opvalt :-) Vandaag even een dag rust met cardio, kwam goed uit...de laatste ging om 19 uur de sportschool uit.Voel me goed, ben ik aan het sportvasten dan? Voelt eigenlijk weer als "normaal"

Zaterdag: Dag 11: Opbouwdag 4: Een heerlijke dag! Ritje naar Txel heen en weer, lekker door het bos gelopen, langs de family en lekker nasi (mam hield rekening met sportvasten) gegeten en even opladen met liefde. Heerlijk om weer thuis te zijn. Grappig dat deze dagen allemaal zo "normaal lijken"

Zondag de leukste sms gehad! Deed me even goed!

Na de volledige dagen heb ik me aan de voeding gehouden. Een afwijker van zondagavond (brood) en maandagmorgen (broodje) voelde me gelijk opzwellen? Lichaam moet even stabaliseren> Ben vanaf dinsdag weer terug op de voeding gegaan en voel me beter. Ga wel het een en ander proberen om mensen daar ook mee verder te helpen.
Ik ben ruim 3 kilo kwijt en mega trots. 3 kilo maar? hoor ik dan. Beter dan in de 3 jaar na Roosje met alle vormen van trainen en dieeten maar 1 kilo.

Ik heb nu 3 mensen op sportvasten zitten waar nu al 5,5 en 4,5 kilo eraf is en zijn ze nog niet aan het einde!
Het geheim van sportvasten is je beter en goed voelen, beter in je vel en een ander etenspatroon krijgen wat je ook wil en lekker vindt. Voor mij was dat vele principes overboord gooien maar ach.... verandering van spijs doet eten.

Vanavond de 22e sept 2010 mijn diploma gehaald en voor het eerst met marcie weer een alcoholische drankje gedronken, proost en morgen weer back to the real world! (met kater)
Probeer nu echt een lifestyle te ontwikkelen en het helpt!

Heb me nu opgegeven voor sportvasten therapeutisch, suikerziekte etc. want dat is wat ik veel zie en deze mensen willen! Ons goed voelen willen we toch allemaal? :-) En dat doe ik zeker!

Je kan me altijd mailen: bondscoachjolandabeuving@gmail.com

mijn-week-sportvasten_1626.html (artikel Sport in Holland)